Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Един от учредителите на Българската асоциация на професионалистите в

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgЕдин от учредителите на Българската асоциация на професионалистите в
Коментари Харесай

Ивайло Кожухаров: Нормално ли е да си от 6 години министър на туризма и едва сега да разбереш, че сайтът не върши работа

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Един от учредителите на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели и член на контролния съвет към Националния ръб по туризъм Ивайло Кожухаров подлага на критика работата  на Министерството на туризма и най-много уеб сайтът му. 
" Идвайки насам разясних с един сътрудник тематиката, че туризмът ни е на командно дишане. Той сподели, че при командно дишане е обикновено да се ползва способена експертна помощ, а ние сега използваме самолечение, и то с билки ", стартира той в предаването " Студио Хъ " по телевизия " 7/8 ".

" Темата с туристическия уебсайт има много дълга история. Проблемът е главно, че тематиката става настояща постоянно когато стане дума какъв брой пари са дадени за него, а не за това какъв резултат е дал. Създаден е още преди девет години. Като дадената тогава сума беше към 1,4 милиона за уеб страницата и настрана над 2,7 милиона за популяризирането му. Така е разпространяван, че до ден сегашен който и да питате няма да ви каже освен това за него. Даже преди броени дни министърът на туризма разгласи, че е нужен нов уебсайт, защото този не е правил работа. Нормално или е това да си бил 6 години отпред на това министерство и в този момент преди броени дни да схванеш, че уеб сайтът не е вършел работа. В последна сметка това е един тип лицето на България. Доколкото получих информация новата версия коства " единствено " 70 хиляди лв.. Но още веднъж персонално за мен е направена по неверно задание. За да бъда справедлив, ще кажа няколко позитивни неща за него: Събрана е много информация, много фотоси. Общо взето до там. Когато погледнем уеб страницата, той наподобява малко или доста на учебник по родинознание. Тоест, нещо, което вие би трябвало да научите наложително, дава ви се тази информация в безсистемен, непрофесионален тип и вие сте длъжни да го намерите това. Можете да извършите едно съпоставяне - отваряйки уеб страницата, търсейки информация за градове, те са подредени по азбучен ред, както в една библиотека. София ще го намерите на трета, четвърта страница, малко след Сандански, преди Смолян. За всеки град има задоволително информация, само че тя е направена като книга, която да прочетеш. Няма информация за това какво може да се прави, какви са местата за настаняване, заведения, дейни линкове, които да препращат. Направих сличаване с други туристически портали. Например на Испания - още влизайки на страницата на националния им портал, виждаме едно интензивно видеосъобщение, в което се споделя каква е настоящата обстановка. Дават опция да ги последваш в Инстаграм, има графа какво би трябвало да се посети, какво би трябвало да се види. В момента хората като отидат търсят прекарвания, а преди да отидат търсят история. Нещо, което при нас го няма ", сподели той.
" На нашия портал на първа страница има черква, която е в района на Хасково, или някакъв монумент в Ивайловград. А хората в Италия се сещат първо за Колизеума и го виждат на първа страница, във Франция пък е Айфеловата кула. Нека който има опция да влезе в уеб страницата на Испания, да види по какъв начин са показани другите видеа и презентации, техните и нашите и да съпостави. Вие би трябвало да бъдете сграбчени в първите 5-10 секунди, от там нататък ви губят ", разяснява Кожухаров.

" При тази рецесия се появиха още първоначално рекомендации от Световната туристическа организация. Какво пречеше за един ден да ги преведат и да кажат, че ще работят по тези стандарти, с цел да може бизнесът да получи ясна информация и да се приготви за идващия сезон ", сподели той.

" Аз считам, че ще има летен сезон. До 2-3 седмици след привършване на изключителното състояние последователно нещата ще се възстановяват и хората ще почнат отново да почиват. Ситуацията е по този начин от години. България с какво се свързва като бранд? Евтина дестинация, която предлага слънце и море. Това е чувство и подстрекателство, което се дава години наред. А това е в прорез с всевъзможни трендове. Трябва да се поработи над четирисезонен туризъм, с изключение на на морския и планинския, да се подчертава и за културен, балнео и спа, конферетнен туризъм. Защо нищо не се правеше с години? ", приключи специалистът.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР